Compatibility:
SharePoint 2013 Foundation (SPF) and Server (SPS) SharePoint 2010 Foundation (SPF) and Server (SPS) Windows SharePoint Services (WSS) 3.0 / Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007
SPF & SPS 2013 • 2010 • 2007
User Voices
(Loading...)

PeopleZen: Feedback Forum > Exception when filtering PeopleZen

Hi everybody,


I' running into a problem with PeopleZen in combination with FilterZen, when I want to filter a specific department.
The strange thing is that this happens in Internet Explorer 8 and Google Crome 13.0.782.215 but not which Firefox 6.0.

After I click on the filter button having selected one of the filter checkboxes I get the following error text displayed in the web part:
System.NullReferenceException: Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.

bei roxority.Data.DataSourceConsumer.InFilter(DataSource ds, CachedRecord rec)

bei roxority.Data.DataSourceConsumer.PopulateList(Object sSortProp, Object bSortDesc, Object sGroupProp, String tabProp, Object bGroupDesc, Boolean groupByCounts, Boolean groupShowCounts, List`1 sortErrors)

bei roxority.Data.DataSourceConsumer..ctor(Int32 pageSize, Int32 pageStart, Boolean dateThisYear, Boolean dateIgnoreDay, String properties, Object sSortProp, Object bSortDesc, String tabProp, String tv, Object sGroupProp, Object bGroupDesc, Boolean groupByCounts, Boolean groupShowCounts, SPWeb contextSite, String dsid, IDictionary dynInst, Hashtable fht, Object l, List`1 sortErrors)

bei roxority_RollupZen.RollupWebPart.<>c__DisplayClass9.<Render>b__0()

bei Microsoft.SharePoint.SPSecurity.<>c__DisplayClass4.<RunWithElevatedPrivileges>b__2()

bei Microsoft.SharePoint.Utilities.SecurityContext.RunAsProcess(CodeToRunElevated secureCode)

bei Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(WaitCallback secureCode, Object param)

bei Microsoft.SharePoint.SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(CodeToRunElevated secureCode)

bei roxority.SharePoint.ProductPage.Elevate(CodeToRunElevated code, Boolean tryUnelevatedFirst, Boolean forceBoth)

bei roxority_RollupZen.RollupWebPart.Render(RollupWebPart wp, TextWriter tw, String textAreaID, String id, Int32 pageSize, Int32 pageStart, Int32 pageMode, Int32 pageStepMode, Int32 pageSkipMode, Boolean dateThisYear, Boolean dateIgnoreDay, Boolean filterLive, String properties, Boolean listStyle, Boolean allowView, Boolean allowSort, String sortPropName, Boolean sortDesc, String tabPropName, String tabPropOrig, String tabValue, String groupPropName, Boolean groupDesc, Boolean groupByCounts, Boolean groupShowCounts, Boolean groupInt, Boolean groupIntDir, Int32 rowSize, String tileWidth, Int32 nameMode, Int32 pictMode, Boolean presence, Boolean vcard, Int32 imageHeight, String loaderAnim, Boolean tabInt, Hashtable fht, Object l, String dsid, IDictionary dynInst)

Any idea?


Thanks,
Erich

August 30, 2011 at 22:31 | Unregistered CommenterErich

We should be able to fix this given the in-depth details you gave us (thanks!) but first, can you verify FilterZen is at 3.8.0.66 and PeopleZen is at 1.9.0.16? You can see the full version number in the right-hand side bar of any one page linked under Site Settings / <Product>Zen Studio.

August 31, 2011 at 7:37 | Registered CommenterROXORITY

We are using FilterZen 3.8.065 and PeopleZen 1.9.0.16.

August 31, 2011 at 14:18 | Unregistered CommenterErich

Hi,

Were you able to reproduce the bug?
Is there a way for me to keep track of the bug issue so that I know when to update PeopleZen?

Thanks,
Erich

September 1, 2011 at 16:27 | Unregistered CommenterErich

Ah sorry. Yeah we're still looking into this and will get back to you here with an update in 1-4 days.

September 1, 2011 at 19:03 | Registered CommenterROXORITY

Try the newest builds of *both* PeopleZen and FilterZen. Ideally the error should now go away or hopefully maybe at least we'll get a more meaningful error message now... let me know!

September 5, 2011 at 19:15 | Registered CommenterROXORITY

I'm sorry to tell you that after updating FilterZen and PeopleZen and triggering an IISRESET I still get the same error message in Internet Explorer and Chrome. It works in Firefox. I have tested it on different PCs with different SharePoint users.

Any ideas?

September 5, 2011 at 23:41 | Unregistered CommenterErich

Does the problem also occur when you disable "AJAX-based live filtering" in the 'Filtering' section of your PeopleZen Web Part's settings tool-pane? (After having saved this change to the web part, be sure to fully-reload the page, ie. not just F5-refresh but completely renavigate-to-it.)

If you could email us exports of both Web Parts, ie. the FilterZen one and the PeopleZen one, via their respective web part menu / Export option, this might help us reproduce and fix the issue quickly.

September 7, 2011 at 5:50 | Registered CommenterROXORITY